top of page

Za recenzente

Recenzenti imaju važnu ulogu u osiguranju kvaliteta radova koji se objavljuju u našem zborniku. Molimo vas da u nastavku pročitate opće smjernice za recenziranje članaka u Multidisciplinarni Pristupi u Edukaciji i Rehabilitaciji (MPER):
1.    Cilj recenzije: Glavni cilj recenzije je ocijeniti kvalitetu i vrijednost članka te dati konstruktivnu i poštenu povratnu informaciju autorima.
2.    Povratna informacija: Molimo vas da svoje povratne informacije pružite na konstruktivan, pošten i jasan način. Navodite svoje primjedbe, kritike i pohvale u detalje kako biste autorima pomogli u poboljšanju članka. Također biste trebali dati jasne i specifične prijedloge za poboljšanje, gdje je to moguće.
3.    Objektivnost: Molimo vas da svoj izvještaj pišete na objektivan način. Recenzija bi trebala biti nepristrana, temeljena na činjenicama i analizi članka.
4.    Povjerljivost: Molimo vas da sve informacije o članku i izvještaju tretirate kao povjerljive i ne dijelite ih s drugim osobama bez izričitog dopuštenje MPER-a.
5.    Sukob interesa: Molimo vas da nas obavijestite ako postoji bilo kakav sukob interesa koji bi mogao utjecati na vašu sposobnost da obavite recenziju članka.
6.    Rokovi: Molimo vas da se pridržavate rokova koje smo postavili za recenziju članka.

Formular za recenziju možete preuzeti ovdje.
Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica o recenziji članka, molimo vas da nas kontaktirate na konferencijasarajevo@gmail.com.

bottom of page